Seesaminsiemenillä kuorrutettua siikaa, piparjuurikastiketta ja lipstikkaperunamuusia

Tämä ruokalaji pohjaa viime kesän Fiskarsin reissuumme. Saimme ravintolassa mahtavan hyvää ruokaa ja päätimme testata, onnistuisimmeko samassa myös kotikeittiössämme. Tässä on siis Kanelibasilikan versio seesaminsiemensiiasta ja lipstikalla maustetusta perunamuusista, jota nautimme sunnuntaina sukulaispojan nimiäisten jälkeen.

Siika:
2 Siikafilettä (n. 400g)
1 rkl vehnäjauhoja
4 rkl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
paistamiseen voita

Piparjuurikastike:
1 purkki ranskankermaa
reilu ½ tuubia Felixin piparjuuritahnaa
hiukan suolaa

Lipstikkaperunamuusi:
3 isoa rosamunda-perunaa (n.750g)
½ dl rasvatonta luomumaitoa
2 rkl voita
2½ tl kuivattua lipstikkaa
1½ tl suolaa tai maun mukaan

Tee kastike ensin valmiiksi. Sekoita ranskankerman joukkoon piparjuuritahna. Pyöräytä suolamyllystä sekaan hiukan suolaa. Jätä jääkaappiin vetäytymään.

Kuori perunat ja pilko ne pieniksi paloiksi, jotta perunat kypsyvät nopeammin. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta perunat ja lisää joukkoon ensin voi ja sitten maito. Mausta suolalla ja lipstikalla. Tuore lipstikka sopii muusiin vielä paremmin kuin kuivattu, mutta sitä voi olla vaikea löytää.



Poista siikafileistä ruodot ja tarkista, että nahkapuolella ei ole suomuja. Sekoita vehnäjauhot, seesaminsiemenet ja suola seokseksi. Aseta seos laakealle lautaselle ja pyöräytä siikafileet siinä. Paista pannulla voissa kypsäksi.

Viininä joimme kalan kanssa ranskalaista Les Salices viognier viiniä. Kyseinen viini oli häissämme valkoviininä, joten sen arvioiminen on tunnepitoista :) Hyvin maistui kalan kanssa, vaikka piparjuurikastike onkin aika vaikea valinta viinille. Koska salaattiainekset olivat finaalissa, maistui kalan seurana avokado ja kurkut yhdistettynä balsamicoon, jota mielellään ruiskimme ruokaan kuin ruokaan.

Kommentit