Meille, 80-luvulla leikkipuistoruokailuissa syöneille, kesäkeitto tuo helposti mieleen negatiivisia mielleyhtymiä. Niistä pääsee eroon tekemällä itse todella hyvää ja kaunista kesäkeittoa kauden uusista kasviksista. Hyödynsimme tässä keitossa eilen yli jääneet uudet perunat ja kukkakaalin jämät. Tämän herkullisen keiton kanssa maistui aito saariston mallaslimppu, jota saa ainakin Hakaniemen hallin kalakauppiailta. Kun päiväkin on ollut sopivan harmaa ja kolkon kylmä, niin keitto tekee hyvää niin mielelle kuin ruumiille.
6dl vettä
2½rkl kasvisfondia
150g lanttua
5 pientä alkukesän porkkanaa
3 kevätsipulia varsineen
6 kpl uusia perunoita
kukkakaalia
1dl herneitä
1½dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
Pilko kasvikset sopiviksi paloiksi ja riivi herneet irti paloistaan. Keitä kasviksia kasvisliemessä siinä järjestyksessä kun ne kypsyvät. Ensin kovempia (lanttu, porkkana, peruna, kukkakaali) ja lisää sitten lyhyen kypsymisajan tarvitsevat kasvikset eli sipuli ja herneet. Kun kasvikset ovat kypsentyneet, lisää kerma ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Löysin blogisi sattumalta Marien ruokablogin kautta, ja vierailen täällä toistekin!
Ihania ruokia, ja todella pirteä vihreän värinen ulkoasu!
Kiva blogi teilla, vierailen vastakin!
Kiitos kommenteista ja tervetuloa vierailemaan uudestaan!