Tonnikalamurekepihvit

Ruokailmiö-blogista löytyi kuin tilauksesta tämä mainio arkiruokaohje. Kalamureke on jostain syytä jäänyt mieleen hiukan luontaantyöntävänä, mutta näiden pihvien jälkeen täytynee kokeilla myös perinteisestä kalasta valmistettuja murekepihvejä. Nää oli todella hyviä ja mukavan mehukkaita. Lisukkeena oli vaihteeksi bataattimuussia, joka oli maustettu piparjuurituorejuustolla. Ohje löytyy täältä.

Näitä kun äiti nappasi naamaansa, niin jaksettiin muksun kanssa aloittaa ensimmäinen taaperotanssituntimme. Helmi rakastaa hytkyä ja tanssia oikeastaan minkä tahansa musiikin tahtiin. Eri tempoisille kappaleille löytyy omat muuvit. Ja se tanssitunti menikin melkoiseksi riehumiseksi. Iso sali ja paljon lapsia. Siistiä!

1 sipuli
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
tuoretta persiljaa
1 tl kuivattua tilliä
1 tl sitruunanmehua
mustapippuria
hiukan suolaa

Silppua sipuli ja paista silppua hetki pannulla, kunnes sipuli on pehmennyt. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla pieneksi "silpuksi". Lisää tonnikalan joukkoon kuullotttu sipuli, kerma, korppujauho ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää mausteet ja jätä taikina n. ½ tunniksi jääkaappiin, niin maut tasoittuvat. Muotoile taikinasta 4 pihviä ja paista kuumalla pannulla voissa muutama minuutti per puoli.

Kommentit